City break romantic la Doha de Valentine's Day


Doha este unul dintre cele mai bogate orașe din lume și o bijuterie culturală aflată în permanentă dezvoltare. Odată cu ridicarea restricțiilor de viză pentru români în Qatar, Doha a devenit destinația de vară preferată a turiștilor care vor să aibă parte de soare în mijlocul iernii europene. O destinație de lux, perfectă pentru călătorii cu gusturi rafinate şi simțul aventurii, dar și pentru cuplurile aflate în căutarea farmecului și romantismului oriental. Hai să vedem astăzi de ce un city break romantic la Doha de Valentine’s Day este cea mai bună idee pentru acest început de an!

Doha – Un spațiu de vis în inima Orientului

Călcând pe urmele Dubaiului dar depășindu-l în viziune, Doha este un paradis cosmopolit și luxos, în care totul devine posibil. Îmbinând culturi diferite și oferind turiștilor tot ce au mai bun acestea, Doha este unul dintre cele mai puternice centre culturale ale Orientului Mijlociu. Dincolo de arhitectura eclectică, ce îmbină farmecul oriental cu strălucirea occidentală, Doha este și un mic rai culinar, dedicat în exclusivitate celor care vor să experimenteze gusturi și arome pe care nu le vor găsi nicăieri în altă parte. Peisajul urban este unul de care te vei îndrăgosti – clasicele moschei, cochete și excelent întreținute sunt perfect integrate în arhitectura grandioasă amintind de Dubai sau New York, căci zgârie-norii și mall-urile de dimensiuni colosale fac parte din cultura orașului, așa cum fac parte și insulele create de om, cursele de cămile sau safari-urile în deșert.

Lucruri pe care nu trebuie să le ratezi în Doha

vacanta Doha Ajuns aici, vei fi probabil impresionat de eclectismul cultural și de hotelurile exclusiviste sau de insulele-stațiune construite special pentru a-ți întrece orice așteptare. Dincolo de asta însă, atunci când planifici un city break romantic in Doha de Valentine’s Day ia în considerare următoarele idei de activități și locuri de văzut:
  • Satul Cultural Katara
  • Corniche Doha
  • Muzeul de Artă Islamică
  • Souq-ul Waqif și mai ales Souq-ul Falcon – o piață tradițională unde comerțul cu șoimi este esențial pentru locuitori. Poți vedea exemplare de șoimi al căror preț poate ajunge și până la 250 de mii de dolari. Inedită și cu siguranță spectaculoasă, Piața de Șoimi nu trebuie ratată dacă vrei o experiență culturală cu totul altfel.
  • Parcul MIA – o minune a naturii creată de om
  • Mathaf – un muzeu excepțional cu exponate moderne ale artei internaționale
  • Curse de cămile – poți participa la ”sportul șeicilor” dacă faci rezervări din timp; o călătorie de 40 de minute cu mașina până la Al-Shahaniya îți va da ocazia să participi la un eveniment atât de popular în Doha, că are un canal de televiziune propriu.
  • O idee excelentă ar fi și să îți rezervi o excursie suplimentară în Doha – un safari cu vehicule 4x4 și preluare de la hotel, transport, grup cu însoțitor vorbitor de limba engleză și o aventură de neuitat într-o zonă de deșert pe cât de impresionantă, pe atât de romantică.
  • Vizita dunelor din deșert trece ca activitate obişnuită în Doha pentru petrecerea timpului liber, deci poţi oricând să o încerci.
  • Orice sport sau activitate fizică preferi, o vei putea practica aici; dincolo de bazinele olimpice de înot, pescuit la mare adâncime, plimbare cu ATV-ul în deșert sau pe faleză, jet ski, tenis, poți încerca orice. Îți recomandăm și o partidă de golf noaptea, pentru că este o experiență care merită trăită.
  • O călătorie culinară cu totul altfel: dacă vrei să te răsfeți de Valentine's Day, atunci îți recomandăm restaurantele Idam Doha (aflat la etajul cinci în clădirea Muzeului de Artă Islamică), Hakkasan, Nobu (al cărui co-proprietar este celebrul actor Robert De Niro) sau Opal – deținut de nimeni altul decât de chef Gordon Ramsey. Dacă te uiți cu atenţie, vei vedea nu numai chefi premiați cu stele Michelin în astfel de restaurante, dar și nenumărate celebrități din lumea filmului, a muzicii sau a sportului.

Ce trebuie să mai știi pentru a avea un sejur de neuitat în Doha

Doha este un oraș prietenos, cosmopolit și cu o atitudine foarte occidentală, care își întâmpină turiștii cu căldură și cu intenția clară de a-i surprinde, fie prin camerele de hotel desprinse parcă din filme, fie cu istoria, cultura, mall-urile, peisajele sau gastronomia sa. Iată și alte lucruri pe care trebuie să le știi ca să te bucuri de un city break memorabil în acest oraș-comoară:
  • Te vei simți în siguranță pe străzi, indiferent unde mergi pentru obiective turistice, cumpărături, spectacole sau o cină romantică în doi;
  • Te vei descurca excelent în limba engleză, pentru că mai toată lumea o vorbește în oraș; pe măsură ce te îndepărtezi de zonele urbane, araba devine limba comună. Cu toate acestea, ghizii vorbesc engleză.
  • Chiar dacă nu vei avea parte de probleme din partea localnicilor sau a autorităților, se recomandă o ținută decentă pe străzi (iar prin decentă autoritățile consideră hainele obișnuite de vară ale turiștilor, mai ales pe parcursul excursiilor în deșert);
  • Legat de îmbrăcăminte, este important să porți pe cap o pălărie/șapcă de soare, mai ales când între tine și cerul Dohăi nu se află nici un acoperiș, deoarece soarele este foarte puternic si ai nevoie să te protejezi; ochelarii de soare sunt și ei obligatorii pentru plimbările în aer liber, împreună cu o soluție de protecție solară cu SPF mare.
  • Folosește cu încredere bancomatele de la hoteluri sau mall-uri, pentru că ratele de schimb sunt bune; cardurile de debit internaționale – în dolari – sunt acceptate mai peste tot;
  • Flota de taxiuri oficiale din Doha este insuficientă, așa că va trebui uneori să apelezi și la taxiurile neoficiale – însă nu trebuie să îți faci mari griji pentru asta. Tarifele acestora sunt mai mari, dar nu vei avea probleme de siguranță sau costuri exorbitante, atâta timp cât stabilești clar cu șoferul unde mergi și cât costă cursa.
  • Dacă închiriezi o mașină și conduci în Doha, respectă regulile traficului rutier cu strictețe, căci amenzile sunt foarte mari.
Doha este un mic colț de rai aflat în continuă expansiune, pregătit să devină perla orientului și să bată toate recordurile de lux, frumusețe și atracții pentru turiști. Află mai multe informații despre un city-break romantic Valentine’s Day și rezervă-ți acum excursia la Doha!

SOURCE AND TAGS